9/9/16

Kad porastem biću (faze i želje)?

Zdravo svima! Ja sam Iva za one koji ne znaju hahah :D Inače, ovaj post pišem u napred i za sada napisala sam već tri posta. U redu da ne dužim, danas ću vam predstaviti šta ja želim da budem kada porastem, i šta sam želela da budem kada sam bila manja. Uopšteno, šta dolazi u obzir i šta me interesuje, pa hajde da počnemooo!

Ovako, još od malih nogu medicina me je veoma interesovala, a evo i zašto. Za razliku od svog brata, koji je oduvek mrzeo plač beba, ja sam malu decu obožavala! Da sa osam godina sam mnogo volela da čuvam malu decu i bebe i htela sam da radim nešto tako, a pošto me rad u vrtiću i nije interesovao, zanimljivo je zvučalo dečiji doktor. Tako sam zavolela medicinu.
Kasnije, bila sam sigurna da želim da budem doktor, ali je to sa malom decom prestalo da me interesuje (mislim i dalje ću udaviti i izljubiti malu bebu, ali...). Razmišljala sam da bi možda bilo lepo da budem očni doktor. To je uredan i čist posao i zvuči interesantno!
Moja želja za medicinom je ostala tako da stoji, a u međuvremenu, javila se želja i za pravom. Izgleda interesantno, a mnogi misle da bih bila dobra u tome. Tada sam razmišljala advokat, doktor ili.... psiholog? Da! Nekako i psihologija me je oduvek interesovala. To kako ljudski mozak funkcijoniše i kako ljudi razmišljaju mi je oduvek bila omiljena tema, ali kada zamislim sebe kao psihologa, nekako se nije slagalo. Ipak me je više privlačio rad u bolnici. Mislim da sam psihologiju zavolela samo zbog nekolicine psiholoških trilera koje sam gledala (i dalje omiljeni Hannibal Lecter hahhahaha), jer su mi to omiljeni žanrovi. Ali ipak želja da budem doktor je nekako bila najveća.

Tada, sam shvatila da želim da budem doktor i da je to zanimanje i tema koja me je oduvek interesovala. Posebno me je privukla medicina kada sam počela da se spremam za takmičenje iz biologije i nekako sam želela da jednog dana ja budem doktorica. Razmislila sam o specializacji koju bih završila, i dvoumila sam se između hirurga i anesteziologa. Hirurzi su doktori koji vrše operacije, a anesteziolozi doktori koji pripremaju ljude za operacije prate tok operacije, rad srca, puls i tako dalje. Nekako, nije mi odvratno da vidim krv i sve to, ali razlog zašto sam odustala od zanimanja hirurga jeste to što oni nemaju smenu i dugo rade, a ipak ja sam žensko i vodila bih raćuna o kući svemu tome plus posao. Zato moje idealno zanimanje je Anesteziolog. 
To je za mene kraljevski posao i anesteziolozi su veoma cenjeni. A pritom interesuje me medicina, i neka malo ozbiljnija spec. Tako da za mene jeste anesteziolog. Sigurna sam da ću završiti medicinu osim ako se ne predomislim ali neću. Nekako me to zanimanje oduvek privlači, i mogu da želim da budem učiteljica, advokat, psiholog, ali najviše će preovladavati medicina. Specializacija je recimo anesteziolog za mene savršena, ali zanimljivo zvuči i dečiji doktor i očni. Ali za sada to je ovako.
To je to za ovaj post nadam se da vam se dopada :) Možda jeste malo rano za razmišljanje o tome šta ću da budem kada porastem, ali eto htela sam da moju ljubav prema medicini podelim sa vama. U komentarima mi ostavite šta bi vi hteli da budete kada porastete :D

Do sledećeg posta
BYE

9 comments:

 1. Divaan post! Ja sam jedino sa 6 godina želela da postanem doktorka, ali već posle nekog vremena me je ta želja skroz prošla. Trenutno bih radije radilo bilo šta, samo da nema veze sa medicinom... U stvari, meni je izuzetno zanimljivo da učim o tome, u sedmom razredu sam prošla na republičko tkmičenje iz biologije, ali praksa... Ne, nema šanse. Za mene posao doktora sigurno nije rešenje. :D Sada imam ambicije ka tome da postanem programer. To me je oduvek privlačilo i bilo bi mi jako zanimljivo da to radim. :) Tebi želim sreću u ostvarivanju svog sna da postaneš doktorka! :)

  http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 2. Predivan post! Prvo, želim ti svu sreću da postaneš jednoga dana doktorica! Ja sam odmalena željela biti učiteljica, ali sada nekako sumnjam u to. I dalje me privlači, ali nisam sigurna. :)

  https://sretnisanjar.blogspot.hr

  ReplyDelete
 3. Divan post, draga moja! <33 Ja, veruj mi, zaista nemamam ideju šta bih volela da budem jednog dana, jedno su želje, a drugo mogućnosti, tako da svi znamo da su relativno jako male šanse da će od mene izrasti jedan pisac, hah, ali meni ostaje samo da se trudim. :) Tebi želim svu sreću, sasvim sam sigurna da će od tebe jednog dana biti vrhunska doktorka! <33

  Novi post-> Marsyly

  ReplyDelete
 4. Ovo je bas interesantna tema! Kao mala sam imala ful nerealne zelje, htjela sam biti glumica, pjevacica i sto ja znam sto sve ne haha. Kasnije sam se zainteresirala za fotografiju, psihologiju i politiku, to su mi definitivno neke od opcija za studij. Medicina je divna, dobijes priliku pomoci ljudima i promijeniti im zivote, mada licno nikad ne bi mogla biti kirurg ili anesteziolog. Imam fobiju od krvi, iznutrica i svih mogucih oblika igle. Divim se onima koji rade taj posao, uistinu je zahtjevan. Sve u svemu, lijepo napisano! :)
  Pogledaj novi post kod mene: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. Ovo je bas interesantna tema! Kao mala sam imala ful nerealne zelje, htjela sam biti glumica, pjevacica i sto ja znam sto sve ne haha. Kasnije sam se zainteresirala za fotografiju, psihologiju i politiku, to su mi definitivno neke od opcija za studij. Medicina je divna, dobijes priliku pomoci ljudima i promijeniti im zivote, mada licno nikad ne bi mogla biti kirurg ili anesteziolog. Imam fobiju od krvi, iznutrica i svih mogucih oblika igle. Divim se onima koji rade taj posao, uistinu je zahtjevan. Sve u svemu, lijepo napisano! :)
  Pogledaj novi post kod mene: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. Divan post! Što se tiče mojih želja elim biti tužiteljica , ali i što se tiče medicine razmišljala sam o psihijatriji , ali inače bila bih i hirurg jer nemam problema gledati krv ili tako nešto .Mislim , žašto bih se bojala onoga od čega se sama sastojim? Super blog . Na mom blogu je novi post , tako da možeš pročitati . Član sam tvog bloga , tako da bi mi bilo drago kad bi uzvratila?

  http://ameliabelieveme.blogspot.ba/

  ReplyDelete
 7. Jooj kako odličan post, ja sam krenula polako koracima u medicinu stoga želim ti sreću da ostvariš što želiš :) Vjeruj u sebe :) Zapratila sam te, uzvrati ako želiš da se podržavamo u ovom blogosvijetu :)

  http://beautyakworld.blogspot.ba/

  ReplyDelete
 8. Može bolje.A i ja bi da budem doktor daš zbog tih razloga.

  ReplyDelete