12/16/17

Riverdale teorije - Who is the black hood?


Zdravo! Danas pišem jedan post inspirisan serijom Riverdale! Dakle, serija još uvek nije završena, a kako izlazi svaka naredna epizoda mi se pitamo ko je famozni ubica, Black Hood. Ukoliko i vas interesuje ko je i imate određene teorije nastavite sa čitanjem jer ću vam ja sada napisati par teorija o tome šta ja mislim ko je to.

Ukoliko još niste gledali seriju, ovaj post sadrži spoilere, i čitate ga na sopstvenu odgovornost. 

Šta znamo o Black Hood?

1- Bio je prisutan dok je Betty držala govor.

2- Blizak je sa Betty

3- Ima prodorne upečatljive zelene oči

4- Kažnjava ljude koji su zgrešili nešto

Pa sada evo mojih teorija.

Prvo, mislim da je Black Hood zapravo dve osobe. Malo sam čudno to rekla, ali mislim da stoje dve osobe iza ovih ubitstava. Jedna osoba (osoba A) je ona koja pravi šablon i ujedno osoba koja šalje pisma Betty i ostalima. Prva osoba je kako bi rekli Mastermind koji stoji iza plana svega ovoga i on je taj koji je pričao sa Betty preko telefona. Druga osoba (osoba B) bi bila sam ubica koji odlazi i nemilosrdno odnosi živote krijući se iza crne maske.

1st Theory: 

Mislim da je ubica (Osoba B) Tall boy/Visoki. On je Serpent i u određenim delovima možemo videti kako se svađa sa Jugheadom ili Archiem. Isto tako, postoji i velika sličnost između njega i Black Hooda. Obrve i oči su vrlo slične, a kožna jakna koju nosi Visoki je potpuno identična onoj koju nosi Black Hood.

Ovde vidite sličnost

Mada, ne mislim  da je on sve to sam osmislio jer nema nekog motiva da to uradi. On nije baš glavni lik i verovatno nije ujedno i osoba A. Zato, mislim da je osoba A  (ona koja je kontaktirala Betty) mogla biti njen davno izgubljeni brat. Postoji li bliža konekcija između njih dvoje? E sad, moguće je da je Betty-in brat Joaquin. On je takođe Serpent, i odlazi na kraju prve sezone, možda upravo kako bi osmislio čitav ovaj plan zajedno sa Tall Boy-em. Možda on  zapravo ne želi da očisti grad od grešnika, već samo da privuče pažnju svoje sestre.

2nd Theory: 

Sledeća teorija vezana je za drugu mogućnost ko je osoba A. Moguće je da je to Sweet Pea, takođe jedan od Serpenta. Znamo svi koliko mrzi Archie-ja i nije baš veliki fan Jughead-a. Možda je zaljubljen u Betty, pa je zato terao da raskine sa Jugheadom i odvoji se od ostalih prijatelja.


3rd Theory:

Sledeća teorija jeste da su nekako u ubitstvo umešani Polly i Bettyin tata. Znam, čudno jer su joj oni najbliža porodica. Ali od početka serije njen otac se ponaša malo čudno, kao i njena sestra koja živi na drugoj strani reke, baš gde je i živela učiteljica koju je ubio Black Hood. Tako da, moguće je da su oni nekako upetljani.


4th Theory:

I poslednja teorija za koju nisam baš sigurna je da je Cliff Blossom ubica. Jeste da se on ubio u predhodnoj sezoni, ali mislim da je to sve zapravo bilo lažirano kako bi mogao da krene sa ovim ubitstvima. On ima dosta motiva za ovo, jer nikada nije bio srećan zbog Polly i Jasona, pa je odlučio da sve to prenese na Betty. Ali, isto tako ovo je malo nemoguće jer bi bilo glupo da za oba slučaja ubitstava iz prve i druge sezone bude ista osoba.
I da, šta se desilo sa bakom Blossom? Na kraju prve sezone kada je Cheryl zapalila kuću, ona i njena mama stoje ispred i gledaju kako gori, a bake Blossom nema nigde. Da li i ona ima veze sa ovim ili sa nečim potpuno drugim? Ne znamI to je to! Nadam se da vam se dopao post i da gledate Riverdale. Slobodno mi u komentarima napišite vaše mišljenje o tome ko je Black Hood. Ja sam najsgurnija u prvu teoriju, a to je da je ubica Tall Boy, a mastermind Bettyin brat (E sad je li to baš Joaquin nisam sigurna).

Jedva čekam novu epizodu!

BB ∞

6 comments:

 1. Huu, obožavam misteriozne filmove ^_^. Serije nešto manje, ali filmove svakako volim da pogledam. Hvala ti na predlogu. Možda se odlučim pogledati ovu :)

  ReplyDelete
 2. Mislim da nikada u životu nisam na neki post kliknula tako brzo. :') Riverdale mi je za vrlo kratko vreme postao ogromna opsesija i željno stalno iščekujem nove epizode. Iskreno ne znam šta da mislim o tome ko je Black Hood, ali mi je najverovatnija teorija prva. Odličan post!

  Introverted dreamer

  ReplyDelete
 3. Mindblown, tek sad vidim koliko nisam obraćala pažnju na sitnice.... Sve ima smisla što si rekla, sad još više ne mogu da dočekam otkrivanje ko je zapravo on... Mada nekako prva teorija mi je najubedljivija, a i sličnost je velika, mada sudeći po svemu, skoro svaka serija se završi toliko neočekivano, tako da, ne mogu ni da pretpostavim ko bi na kraju mogao biti hahah :) <3


  Boomy's Place

  ReplyDelete
 4. Woow! Odličan post! Prije sat vremena sam pogledala zadnju epizodu koja je izašla prije par dana i u njoj se otkriva tko je Black Hood, samo ću ti reći da nije nitko od ovih tvojih sa popisa nego neka sasvim druga osoba koja i zapravo nije glavni lik, ali je jako povezan s Betty i njenom rodbinom. Teorije su ti odličnee *--*
  Novi post -> This is my life

  ReplyDelete
 5. Baš sam sinoć gledala epizodu u kojoj se otkrije ko je Black Hood, i iskeno nema mi baš nekog smisla. najviše bih se složila azr prvu teoriju, jer Tall Boy ima specifične, zelene oči, a trećom teorijom si me baš iznenadila, ali kad se sve sagleda ima smisla, Odličan post :D

  Delilah's Stories | Filmtastično

  ReplyDelete
 6. Riverdejl je predobra serija najbolja odmah posle vampirskih dnevnika

  ReplyDelete