1/26/18

Christian Dior Spring 2018 | BEST OF


Našoj dragoj zimi polako otkucava sat, a to može značiti da se džemperi polako pakuju nazad u ormare i zamenjuju prolećnom odećom. Pa čekajte, ima još mesec i po do samog proleća! Znam, znam. Ali u svetu mode ima toliko toga da se obavi pre proleća pa su se mnogi kreatori bacili na izdavanje kolekcija za proleće već u januaru (ili u junu prošle godine, kao što je to uradio Moschino). 
Jedna od tih Maria Grazia Chiuri koja je dizajnirala prolećnu kolekciju za Dior. 
Kada sam pogledala kolekciju koja se sastoji od 73 kreacije bila sam oduševljena! Dominantne su večernje haljine u belim i crnim bojama. U kolekciji takođe možemo videti dezene gde se u vidu kockica smenjuju crne i bele boje, za čiju su inspiraciju poslužile optičke varke. 
Ja sam (jedva) odabrala desetak kreacija koje ću vam pokazati i reći zašto su mi se baš one dopale.


Počeću sa prelepom belom haljinom koja je savršena za crvene tepihe! Jednostavan kroj i boja mogu izgledati vrlo ležerno i elegantno. Jako mi se dopada!

10/10


Sledeća je ova, vro interesantna haljina.Gornji deo deuje interesantno, ali ne preferiram kada je nešto previše otvoreno, tako da je na celoj haljini jedina zamerka to. Donji deo je takođe jedinstven i veoma pogodan za razne svečanosti kojima prisustvuju poznati. 

8/10


Još jedna haljina u stilu optičke varke koja me je osvojila. Ipak, moram naglasiti da mi se prva mnogo više dopada. Kod ove imam malo više zamerki. Haljina počinje da se širi na vrlo čudnoj dužini. Više bih preferirala kada bi počinjala od samog struka ili malo iznad kukova, ali u redu. I falte na donjem delu mi deluju nekako sabijeno. Ne znam da li je do poze manekenke, ali haljina svakako zaslužuje par ocena manje od prve dve, bar po meni. 

7/10


Ovom haljinom sam oduševljena! Materijal mi deluje jako udobno i lagodno za nošenje, dok je kroj vrlo unikatan i lep. Splet mojih omiljenih boja, crne i bele, još jednom se pokazao kao odlična kombinacija. 

10/10


Ova haljina takođe nije ništa lošija od predhodnih. Zanimljiva je, a pored crne i bele boje možemo videti i malena zlatna slova na donjem delu. Dopada mi se. 

10/10


Ova haljina je vrlo čudna, ali na pozitivan način. Sviđa mi se što ima nastavak i perjani deo i mislim da će sigurno biti zapažena od strane poznatih ličnosti. Ne bih joj dala baš čistu desetku, jer ipak mislim da su prethodne dve haljine mnogo bolje. 

8+/10


Kreacija i ideja nisu loše, ali bih ovaj detalj sa leptirićima primenila na nekoj kratkoj haljini. Čoker koji je spojen za haljinu je takođe interesantan detalj. Zbog samog kreativnog i jedinstvenog izgleda odlučila sam da je ubacim na listu. 

7+/10


Ova kreacija je baš kao i ostale, posebna na svoj način. Ne mogu da kažem da bih ja ovo ikada obukla kada bi mi se ukazala prilika, ali za nekog kome odgovara ovakav stil, mislim da je vrlo originalno. Opet kažem, gornji deo je mogao biti više zatvoren. 

8-/10


Ova haljina mi se stvarno mnogo dopala na prvi pogled i smatrala sam je najlepšom. Mada, kada sam se malo zagledala i proučila njen kroj našla sam jednu malenu zamerku. Ne dopada mi se kako je rađen gornji deo. Ja bih pre iskoristila potpuno gola ramena ili malo deblje i lepše urađene bretele. Ali osim toga, dezen, boja, materijal, ... sve izgleda fabulozno.

10-/10


Iskreno, ne znam zašto sam ubacila ovu haljinu u post. Možda me je privukla jer je bila u drugačijoj boji od ostalih. Gornji deo je previše otvoren, i boja donjeg dela, ili materijal, mogli su biti drugačiji. 

7-/10


I sigurno jedna od najlepših haljina! Čista desetka!

10/10


I poslednja, ali ne i najmanje važna kreacija je kombinacija sakoa i pantalona. Uzela sam ovo čisto da razbije monotoniju sve samih haljina. Dopada mi se zbog jedinstvenosti i ženstvene note koja je primenjena u gornjem delu. Vrlo lepo i kreativno ukoliko ne volite haljine. 

8/10 

To je to za danas! 

Da li vam se dopadaju haljine?
Da li vam se dopada ovakva vrsta postova? 
Omiljena kreacija? 

Odgovor na poslednje pitanje: Po mom mišljenju, to su kreacije pod brojem 4 i 11!

BB∞


4 comments:

 1. Super!

  Blog: https://onlymaja.blogspot.hr/

  ReplyDelete
 2. Volim ovakve postove, bijela haljine je doista najljepša. :)

  http://myblogmything1.blogspot.ba/

  ReplyDelete
 3. Mnogo zanimljiv post, ima divnih haljina i samih kombinacija, a ima i onih koje nikada ne bih obukla, tako je to sa revijama i poznatim dizajnerima

  Delilah's Stories | Filmtastično

  ReplyDelete
 4. Iskreno ja se lepo ismejem kada gledam neku reviju. Modni dizajneri su stvarno posebna vrsta ljudi, kada osmisle neku kreaciju. Ali moram da priznam da si naisla na neke lepe haljine, koje su malo off ali ih to cini skroz kjut komadima odece. Sve u svemu super post ❤💕

  Novi post----
  mellowcent.blogspot.rs

  ReplyDelete